Vähemmän pulloja, enemmän pokemoneja

joulupuuTaas lähestyy se aika vuodesta, kun konsultit, myyntireiskat ja muut kiertävät asiakkaitaan jakamassa pulloja kiitokseksi kuluneen vuoden saavutuksista. Maan tapa, ja ihan mukava sellainen – ainakin, jos on siellä saavalla puolella.

Kaikki eivät kuitenkaan saamapuolelle pääse. Esimerkiksi Helsingissä on noin 8500 lasta ja nuorta lastensuojelun piirissä, ja heistä monella on edessä lahjaton joulu. Nuorkauppakamarit järjestävät perinteisiä Joulupuu-keräyksiä, jossa hankitaan lahjoja oman alueen muuten niitä vaille jääville.

Joulupuu-keräyksen toimintaperiaate on hyvin yksinkertainen:

  • Mene kauppaan ja osta lahjoja valitsemallesi lapsiprofiilille (ikä & sukupuoli). Jos et keksi mitä ostaisit, katso ideoita täältä.
  • Paketoi lahjat (kyllä, ihan omin pikku kätösin).
  • Laita pakettien päälle sopivat pakettikortit.
  • Kiikuta lahjat keräyspisteeseen.

Tästä hyväntekeväisyydestä ei siis selviä tilisiirrolla tai shekkiä rustaamalla, vaan vaaditaan omaa puuhastelua. Jos intoa riittää työpaikan tasolla, voi siellä järjestää oman keruun. Ohjeita löytyy täältä.

Helsingissä keräystä operoi mm. Keskuspuistoon Nuorkauppakamari, joka toimii yhteistyössä Helsingin sosiaaliviraston kanssa. Viime vuonna Helsingissä keräys tuotti yhteensä noin 7500 pakettia. Myös muissa Nuorkauppakamareissa on Joulupuu-keräyksiä.

Löysin Joulupuu-keräyksen vasta viime vuonna, ja voin valaehtoisesti vakuuttaa, että siihen osallistuminen on hauskaa. Muistan, kun muutamaan otteeseen kävin markettien lelu- ja muilla hyllyillä tavaroita haalimassa, ja arvuuttelin mielessäni, miten lahjan saaja suhtautuu pakettiin papereita repiessään. Ja mikä parasta, tässä keräyksessä ei mene siivuja keräyskuluihin tai muihin hallinnollisiin operaatioihin. Lahjat menevät lyhentämättöminä perille asti.

Parin punkkulaatikon hinnalla irtoaa kosminen määrä pokemoneja, my little ponyjä ja muita vastaavia. Suosittelen lämpimästi.

Tommi

P.S. En itse kaipaa yhtään punkkupulloa tänä jouluna.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: